İçerikleri sosyal medya üzerinden paylaşarak daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olabilirsiniz.



Fırat Boyan 28.02.2024

Windows Şubat 2024 güncelleştirmeleri 0x800F0922 hatasıyla yüklenemiyor

Bu bilinen sorunu yaşayan kullanıcılar, muhtemelen 0x800F0922 hata kodlu yeni bir Windows Event Viewer kaydı göreceklerdir. Güvenlik güncelleştirmeleri yüklenemedikten sonra sorun yaşanan sistemlerde aşağıdaki mesaj görüntülenecektir:

"Something didn't go as planned. No need to worry – undoing changes. Please keep your computer on."
"Bir şeyler planlandığı gibi gitmedi. Endişelenmenize gerek yok - değişiklikler geri alınıyor. Lütfen bilgisayarınızı açık tutun."

Microsoft, Windows Windows Release Health Dashboard'a eklenen yeni bir bilgilendirmede "13 Şubat 2024'te yayınlanan Şubat 2024 güvenlik güncelleştirmesini (KB5034765) yüklemeye çalışan Windows 11 yüklü cihazlar, yükleme hatalarıyla karşılaşabilir ve sistem %96'da yanıt vermeyi durdurabilir." "Bu sorun için bir çözüm üzerinde çalışıyoruz ve gelecek bir sürümde bir güncelleme sağlayacağız."açıklamasında bulundu.

Bir çözüm bulunana kadar Redmond, sorunu yaşayan müşteriler için C:\ dizini altındaki $WinREAgent gizli klasörü silmelerini gerektiren geçici bir çözüm sunuyor. Bu klasörü sildikten sonra, Şubat 2024 güvenlik güncellemelerinin doğru şekilde yüklenmesi için sorun yaşanan sistemi yeniden başlatmanız gerekebilir.

Windows 0x800F0922 hatası

Muhtemelen bir WinRE sorunundan kaynaklanıyor

Microsoft, bu güncelleme yükleme sorunlarının nedeni hakkında herhangi bir ayrıntı vermemiş olsa da, Pazartesi günü paylaşılan geçici çözüm, bunun bir Windows Recovery Environment (WinRE) sorunuyla bağlantılı olabileceğini düşündürmektedir. WinRE, Ocak 2024 Windows 10 KB5034441 0x80070643 hata kodlu güncellemesinde de

"There were some problems installing updates, but we'll try again later."
"Güncelleştirmeleri yüklerken bazı sorunlar yaşandı, ancak daha sonra tekrar deneyeceğiz."

mesajlarıyla başarısız olmasının arkasındaydı. Şirket ayrıca, sorunu çözmeye yardımcı olan PowerShell komut dosyalarını paylaştıktan sonra Ocak güncellemesi yükleme sorunları için kalıcı bir düzeltme üzerinde çalışıyor. Microsoft'un Get help with Windows upgrade and installation errors sayfasında da açıkladığı gibi;

"The error could also mean there isn't enough free space in the System Reserved partition. You might be able to fix this problem by using third-party software to increase the size of the System Reserved partition,"
"Hata, Sistem ayrılmış bölümünde yeterli boş alan olmadığı anlamına da gelebilir. Sistem Ayrılmış bölümünün boyutunu artırmak için üçüncü taraf bir yazılım kullanarak bu sorunu çözebilirsiniz."

"This error might mean that your PC couldn't connect to the Windows Update servers. If you're using a VPN connection to connect to a work network, disconnect from the network and turn off the VPN software (if applicable) and try upgrading again."
"Bu hata, bilgisayarınızın Windows Update sunucularına bağlanamadığı anlamına gelebilir. Bir iş ağına bağlanmak için VPN bağlantısı kullanıyorsanız, ağ bağlantısını kesin ve VPN yazılımını (varsa) kapatın ve yükseltmeyi tekrar deneyin."

Faydalı olması dileğiyle...

Kaynak: bleepingcomputer.com


Bu İçeriğe Tepkin Ne Oldu?



Yazar Hakkında

firatboyan.com


1985 yılında Alanya'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Alanya'da tamamladım. Liseden mezun olduktan sonra Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Teknolojisi Ön Lisans programına yerleştim ve bu programdan mezun oldum. Ön Lisans programından mezun olduktan bir süre sonra Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Bilgisayar Mühendisliği Lisans programına yerleştim. 2003 yılından beri Bilgi Teknolojileri sektöründe Sistem ve Network alanlarında çalışıyorum. Bir çok firma bünyesinde farklı projelerde yer alarak bu alanda yıllar içinde ciddi bir bilgi birikimi ve deneyimler kazandım. Bilgi Teknolojileri sektöründeki profesyonel çalışma hayatımın uzunca bir dönemini entegratör firma bazında, ağılıklı olarak Microsoft ürünleri üzerine danışman olarak sürdürüyor ve yüksek seviyeli projeler geliştiriyorum. Uzunca bir süredir de Türkiye'nin en önde gelen entegratör firması olan Data Market bünyesinde Senior Cloud Engineer olarak çalışıyorum. Ek olarak, 2015 yılında Network Akademi bünyesinde Sistem ve Network Uzmanlık eğitimleri vermeye başladım ve 2017 yılında da eğitmenlik tecrübemi, Microsft Certified Trainer (MCT) ünvanı ile taçlandırdım. Eğitmenlik serüvenime 2021 yılından beri Bilge Adam bünyesinde MCT ünvanı ile devam etmekteyim.